Calendar Evenimente
  Septembrie 2020 (0)
L M M J V S D
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        
Newsletter
Vrei să afli care sunt ultimele noutăți și evenimente?
Dezabonare
Vremea in Depresiunea Horezu
Astăzi
Max.: 18°C
Min.: 9°C
GENERAL
Media anuală: 10,8°C
Precipitatii medii: 33,1 mm
Calitatea aerului: Bun (vezi. ANPM.ro)
Pret benzina: 4.70 ron/l

Stațiunea turistică Horezu dispune de un potențial turistic și de producție artizanală foarte bogat. În ultimii ani, pe teritoriul stațiunii, s-au dezvoltat mai multe servicii pentru a creste gradul de satisfacție al turiștilor care sunt interesați de tradițiile din zonă sau vizitează frumusețile naturale și istorice ale Horezului.

Centrul activ de promovare, documentare și informare turistică al orașului Horezu - aflat pe strada principală, în centrul localității,este unul dintre cele mai importante obiective turistice din zonă, care are misiunea de promovare a depresiunii Horezu, ca valoare culturală, istorică, economică și religioasă, în context european. Acesta asigură legătura indispensabilă a orașului cu turiștii, realizând informarea cât mai obiectivă și completă a acestora, precum și activitatea de promovare a orașului Horezu ca destinație turistică, folosind toate modalitățile disponibile. Aici, puteți obține informații privind obiectivele și traseele turistice din oraș și din vecinătate, informații cu privire la spațiile de cazare și de alimentație publică din zonă, precum și posibilitățile de petrecere a timpului liber și de agrement, se distribuie gratuit pliante, hărți și ghiduri turistice, în mai multe limbi de circulație internațională.

Alte servicii de care beneficiază turistul roman sau străin care ne vizitează:

Servicii de cazare și masă în cadrul hotelurilor și pensiunilor. Orașul dispune de 2 hoteluri și peste 20 de pensiuni turistice, cu un total de 417 locuri de cazare. Pe perioada verii, o alternativă de cazare, este Campingul din punctul Treapt cu 35 de căsuțe și 70 de locuri. Există și câteva piscine deschise în perioada caldă a anului.

În orașul Horezu se pot organiza tabere de meșteșuguri și tradiții pentru copii, în care se modelează și se decorează lutul în atelierele de olărit ale ceramiștilor locali. În timpul taberelor se organizează vizite în întreaga depresiune Horezu, pentru a cunoaște natura, bisericile, mănăstirile și toate frumusețile Olteniei de sub munte. Se fac demonstrații de olărit destinate tinerilor (si nu numai) prin care meșterii olari din zonă inițiază persoanele doritoare să învețe arta modelarii și decorării ceramicii sau fac doar demonstrații pe roata olarului pentru a arăta publicului interesat cum se modelează/decorează un obiect de ceramică.

Pentru petrecerea variată a timpului liber se pot închiria biciclete și terenuri de sport (tenis și fotbal) sau se poate merge într-una din sălile de fitness/masaj existente în oraș.

Sistemul bancar este reprezentat de 5 agenții ale unor bănci dotate cu 1 – 2 bancomate  și 2 case de schimb valutar, unde se pot efectua operațiuni de încasări, plăți și retrageri de sume  în lei și în valută, operațiuni de schimb valutar și transfer rapid de bani Western Union.

În Horezu funcționează 3 firme de transport persoane cu legături către marile orașe din țară (Satu Mare, Cluj, Sibiu, Timișoara, Craiova, București, Pitești, Brașov) și o agenție de turism. Firmele de transport oferă servicii variate: transport persoane, închirieri autocare, transferuri aeroport, transport conferințe, workshop-uri, evenimente, excursii școlare, pelerinaje, tururi de oraș, deplasări teambuilding. Agenția de turism organizează excursii/circuite în țară și peste hotare, pelerinaje, excursii în zona Horezu unde se pot vizita: mănăstirile din zonă, bisericile monument din zonă, Culele Măldărești, galeriile de arta,  peșteri, parcul național natural Buila-Vânturarița, precum și atelierele și magazinele de ceramică.

Enumerarea serviciilor din orașul Horezu nu se oprește aici, vă așteptăm și pe dumneavoastră să descoperiți, la fata locului, produsele și serviciile din localitatea noastră, acest tărâm binecuvântat de Dumnezeu!